House Tlacuache

Condominio Riviera Alta
Ajijic, Jalisco, México

Area / 145 m2
Architects / em-estudio
Year / 2016

CHAPALA-01

The project seeks to take advantage of its location on the mountainside by rising as much as possible to have a better view of Lake Chapala.

The house is organized around a central courtyard that provides light and air to the project, and is where is the access to the terrace on the roof of the house.

The social space of the house opens onto the courtyard and into the main terrace achieving a great social space; the program of the private area is contained in a volume of monolithic appearance that contrast with the transparency of the open social space.

CHAPALA-03

View from the garden

CHAPALA-ISOMETRICO

Isometric volume

CHAPALA-PLANTA

CHAPALA-ALZADOS

CHAPALA-ALZADOS2