Lynx’ House

Ciudad Bugambilias
Zapopan, Jalisco, México

Client / Lic. Padilla
Area / 474.50 m2
Architects / em-estudio
Structure / Acero y Concreto, Ing. Domingo Uriarte Parra
Kitchen + Carpentry / COOK STATION
Photography / Ivan Esqueda
Year / 2007

It is an expansion project of a one-story house that had many disadvantages for the owner; several ornamental elements on the facade were demolished and the extension was raised around a vertical circulation space that would unite the four levels:

0.- Garage and workshop      1.- Public areas      2.- Private areas      3.- Study and terrace.

The vertical circulation area has a staircase in a triple height space with a white stone weeping wall and it is covered with large pergolas and a glass roof and, also, there is an elevator in a glass volume which has great views because of the new four levels project.

Two volumes are projected in the main façade separated by the vertical cristal element, one of the volumes, the double-height living room is suspended over the garage, and the other, wooden volume, is resting on a stone plinth containing the house services.

Detail of the Façade and Pergola

Living Room

Floor Plan 0

Floor Plan +1

Floor Plan +2

Floor Plan +3

Longitudinal Section

Elevation